Adv. &Stuff

Bine ai venit in biroul meu

Salutare, dragilor! Astazi vreau sa va vorbesc despre cat de multa importanta ii acord biroului meu. Te-ai intrebat vreodata ce consum energetic are biroul unde iti petreci majoritatea timpului? Fie ca biroul tau se afla acasa, la job sau oriunde in alta parte, este important sa ii acorzi mai multa atentie. Eu mi-am tot pus in nenumarate randuri aceasta intrebare, si vreau sa  va spun ca am constientizat, ca sunt inconjurata de prea multe aparate electronice si o multime de lumini.Featured image

Featured image

Featured image

Sunt convinsa ca si birourile voastre sunt inconjurate de n AC-uri, telefoane peste telefone la incarcat si diverse lumini. Am zis ca a venit vremea pentru o schimbare asupra biroului meu de acasa. Cum sa fac acest lucru? De capul meu? Cum sa optimizez consumul de energie? Ei bine, am inceput sa ma informez mai mult asupra optimizarii de energie si am zis ca este timpul sa schimb macazul. Asadar, mi-am propus sa consult niste specialisti pentru a-mi  achizitiona un certificat energetic.

Featured image

Acesta presupune niste pasi de urmat, pentru a intelege exact despre ce este vorba. Ceea ce am invatat de la specialisti, este faptul ca trebuie sa cunosc ce clasa energetica are imobilul meu. In tara noastra, majoritatea cladirilor se incadreaza la clasa energetica C si D, adica cu un consum de peste 200 kWz/m2 an.

Specialistii mi-au mai spus de ce am nevoie pentru un proces de certificare energetica. In primul rand, am nevoie de un cadastru pentru imobilul in care locuiesc, pentru care vreau sa realizez acest certificat energetic. Dupa care, adresa imobilului trebuie sa o precizez in intregime si sa fie corecta.

Mai este important pentru acest proces sa spun anul in care a fost executat imobilul, si sa vin cu detalii referitor la peretii exteriori si tipul de tamplarie exterioara. Un alt aspect important de precizat este destinatia cladirii pentru care se face certificatul energetic. Mai exact, daca este pentru inchiriere, vanzare sau oricare alt motiv.

Pe langa aceste detalii, specialistii mi-au atras atentia ca ideal este sa faca si o termografie locuintei mele. Sunt sigura ca te intrebi ce rol are si cu ce ne ajuta.

Prin termografie se obtin informatii in plus asupra certificatului energetic, se constata unde sunt zonele cu pierderi de caldura sau cu infiltratii ridicate de aer. Acest proces consta in obtinerea unei scanari termice cu ajutorul unei camere de termoviziune, ce are ca scop, inregistrarea radiatiilor infrarosii, in asa fel incat sa precizeze distributia temperaturilor pe respectiva constructie analizata.

Featured image
Termografie bloc nereabilitat

Dupa parerea mea, cele mai importante aspecte de luat in considerare asupra utilizarii termografiei sunt:

  • precizarea zonelor in care este probabil sa apara condens si mucegai
  • recunoasterea conductelor infundate
  • identificarea infiltratiilor excesive de aer
Featured image
Termografie bloc reabilitat

Dragilor, dupa aceasta postare, sper sa va ganditi, daca ii acordati suficienta atentie biroului vostru, si astept cu nerabdare sa aflu care sunt metodele voastre de optimizare a energiei asupra lui.

Zi cu spor!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s