Stories

Schimbarea incepe cu tine

Ne place sa credem ca noi suntem perfecti, cei mai buni, iscusiti in toate, avem pretentia sa schimbam pe cei din jurul nostru, dar niciodata nu ne punem problema invers. De ce sa nu aducem ajustari chiar noua? De ce sa aruncam cu pietre si noroi in ceilalti, dar la noi nu ne uitam deloc? De ce?

Pentru ca este mult mai simplu sa judecam tot ce se misca in stanga si in dreapta, decat sa aducem modificari persoanei noastre. Iata, schimbarea incepe cu tine. Ce ar fi ca din momentul de fata, sa oferi mai mult? Sa ii trimiti mamei tale un buchet de trandafiri, chiar daca nu este ziua ei, sa zambesti unui copil pe strada, desi nu il cunosti. Sunt lucruri simple, dar au o incarcatura emotionala puternica.

Featured image

Cum ar fi sa faci lucruri inedite fara sa ceri nimic la schimb, fara sa despici firul in 4? Eu zic ca ar fi nemaipomenit, atat pentru sufletul tau, cat si pentru mediu. Mesaje de genul: hai sa fim mai buni, le intalnesti la tot pasul, fiind spuse de oricine, doar ca de pus in practica, prea putin se simte.

Adesea, intalnesc  persoane care dau impresia ca au o inima buna, care se implica sa te ajute, daca este nevoie, doar ca totul este doar la suprafata, mai mult decat atat, se schimba instantaneu, din acei oameni saritori, in fiare, chipul lor se transforma radical, daca s-a dovedit ca esti mai buni decat ei. Acesti oameni intra in categoria duplicitarilor, care nu sunt tocmai pe placul meu, sper ca nici pe al vostru.

Iubesc oamenii care sunt franci, fara priviri meschine si caractere inabordabile, care cred in niste principii solide. Acestia vad schimbarea ca pe un lucru firesc, si sunt capabili sa se adapteze in functie de mediul in care se afla, stiu sa se afirme intr-un mod cat mai corect si sunt atenti la detalii.

Schimbarea porneste de la fiecare dintre noi, cu pasi marunti, dar siguri. Absolut, ca daca lucrezi la aceasta schimbare zi de zi, o sa ai un rezultat evident, dar in momentul in care astazi faci ceva pentru visul tau, iar 10 zile nu mai contribui cu nimic, o sa ajungi de unde ai plecat.

Asadar, nu astepta minuni din partea celorlati, minunea incepe cu tine.

Zi frumoasa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s