Stories

Cum sa fii diplomat?

De mult aveam in cap sa va vorbesc despre diplomatie. Ce este ea, si cu ce se mananca? Ei bine, iata ca a venit vremea sa o aduc in discutie. Diplomatia este o abilitate, pe care multi dintre noi o avem, dar nu toti. Este dificil, sa zic asa, sa ajungi la un nivel optim pentru stapanirea acestei calitati. Treaba este sa dai dovada de pricepere, sa stii sa te adaptezi in functie de mediul in care te afli, chiar sa suporti si persoanele, care nu sunt tocmai pe placul tau.

Featured image

Am facut o statistica printre cunoscutii mei, si am vazut persoane care au aceasta dibacie, stiu cum sa se comporte cu ceilalti, stiu cand este cazul sa dea dovada de diplomatie, dar mai sunt si de cealalta extrema, oameni needucati, cu un nivel slab de inteligenta, care cred ca lor li se cuvine totul, numai ei fac eforturi, numai ei au activitati, iar restul sunt inexistenti.Tipul acesta de oameni sunt in divort cu abilitatea de a fi diplomati, iar mai mult decat atat, dau dovada de o comportare nenaturala, plina de mofturi, indolenta fiind mana in mana cu personalitatea lor.

Dragilor, treziti-va la realitate, si nu mai credeti ca tot ce zboara se mananca. 

Poate multi dintre voi, cand auziti de diplomatie, va spuneti in gand, pai adica cum sa tac in fata celuilalt, sa accept ce zic ceilalti, sa nu-mi impun propria parere? Este evident ca si punctul vostru de vedere conteaza, dar cel mai mult, conteaza modul in care iti expui propria parere, sau modul in care adresezi o intrebare. Daca ajungi sa adopti un ton superior, crezand ca vei crea impresii printre ceilalti, te inseli al naibii de tare, din contra, devii un om frustrat, chiar de evitat.

Incerca sa iti controlezi tonalitatea oriunde ai fi, deoarece si aceasta face parte din diplomatie. Tonul vocii tale poate sa te ajute, chiar atunci cand te astepti mai putin. In momentul in care esti atent la detalii, o sa vezi si imbunatatiri in viata ta.

Featured image

Oamenii care pretind ca sunt curajosi, ca nu le este frica de nimeni si de nimic, si ca treaba asta cu diplomatia nu le serveste in nici un sens, gandesc de-a dreptul eronat. Curajul iti poate da aripi, stim cu totii acest lucru, dar mai stim ca ti le poate reteza intr-o fractiune de secunda.

Atunci cand ai senzatia de a te arunca cu capul inainte, nu constientizezi nici un fel de cauze, doar ca inevitabil apar, mai devreme sau mai tarziu, nu se stie niciodata cand. Nu contest ca nu este bine sa fii darz, sa fii sigur pe tine, dar totul are o limita, iar mai intai de toate, invata sa fii OM.

Voi va considerati niste persoane care stapanesc diplomatia? Vreau sa vad si parerile voastre.

Seara linistita! Va pup.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s