Travel

MY BIRTHDAY IN ROMA

img_0816img_0825img_0850img_0911img_1054img_1071img_1304Ce poate fi mai frumos decat sa iti faci ziua de nastere la Roma? Ziua de 13 mai pentru mine a fost o zi superba in acest an, fiind ziua mea de nastere, unde am savurat momente unice intr-un oras pe care mi-l doream sa-l vizitez de ceva timp.

Doua locuri cu totul si cu totul speciale, la care m-as intoarce in orice moment in ROMA sunt Colosseum si Roseto di Roma. Colosseum-ul este o cladire impunatoare, cu o arhitectura deosebita, unde te poti reculege. Se spune ca este simbolul Romei, iar eu chiar pot confirma acest lucru, fiind de departe unul din locurile cu care se poate mandri acest oras.

Cel de-al doilea loc minunat l-am descoperit in ultima zi de stat in Roma, mai exact este vorba despre Gradina Trandafirilor. Cum ador florile, in mod special trandafirii, aceasta gradina era plina de trandafiri, de toate culorile, evident toata lumea se fotografia, iar locul iti aducea o stare de bine, te facea sa fii fericit.

Daca mergi int-un city break in Roma, cea mai buna varianta este sa-ti achizitionezi un card Roma pass pentru 48 de ore, avand costul de 28 de euro, dar care este foarte util, daca ti-ai propus sa vezi mai multe locuri din Roma. Acest card ofera gratuitate pentru toate mijloacele de transport, de asemenea, ofera intrare gratuita la Colosseum si Forumul Roman, mai putin la Vatican. Recomand cu incredere achizitionarea acestui card.

Un alt obiectiv turistic din Roma, deja mult prea cunoscut este Vaticanul. Desi toata lumea se declara super impresionata de acest loc, marele dezavantaj al acestui loc este aglomeratia interminabila. In momentul in care ti-ai propus sa vizitezi Vaticanul, trebuie sa te inarmezi cu rabdare, si in mod cert sa iti achizitionezi biletul online, altfel slabe sanse sa poti intra. Cozile sunt mai mult decat interminabile, iar acest lucru nu face decat sa te enerveze.

Am reusit sa vad doar muzeele Vaticanului, mai putin gradinile acestuia. Costul acestora fiind 30 de euro.

Pe langa obiectivele enuntate mai devreme, am mai explorat Piata Venezzia si Piata Spaniei, Villa Borghese, Castel S. Angelo, Fontana di Trevi, Palatino, Piata Navona. Cert este ca in Roma este frumos sa explorezi stradutele la pas, sa aloci timpul necesar pentru a vedea istoria fiecarui loc in parte.

Mancarea in Roma nu a fost una tocmai buna, cel putin nu am dat de un restaurant care sa ofere calitatea pretului dat pe produs, cu exceptia gelateriei Barcaccia din Piata Spaniei unde am savurat niste prajiturele si o inghetata foarte bune. Excluzand mancarea, care a compensat cu peisajele superbe si o atmosfera placuta cu prietenii.

Recomand cu drag sa vedeti Roma, fiindca o sa va intoarceti cu amintiri minunate si cu povesti frumoase.

Love, Eveline!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s